Gör inte Sverige till ett kärnvapenmål!

Bild pixabay.com

Hans Öhrn, chef för Sveriges fredsråd, framförde detta vid ett möte om nej till svenskt medlemskap i Nato den 7 maj på Medborgarplatsen i Stockholm. Borde ha publicerats tidigare, men ämnet är fortfarande otroligt viktigt och aktuellt trots allt som hänt sedan den 7 maj.

På socialdemokratiska partiets hemsida kan man läsa under rubriken Vår politik:

”Den säkerhetspolitiska doktrinen ligger fast, vi säger nej till Natomedlemskap. Den militära alliansfriheten bidrar till stabilitet och kontinuitet i vår del av världen och ska därför fortsatt vara en viktig del av den svenska utrikes- och säkerhetspolitiken. Sverige har genom åren visat att det går att kombinera ett aktivt ansvarstagande för både vår egen och andras säkerhet med att vara militärt alliansfria.”

Läs artikeln nedan.

Källa:https://www.globalpolitics.se/

>>>ARTIKELN<<<

av admin

Ett svar på ”Gör inte Sverige till ett kärnvapenmål!”
  1. […] De finska och svenska dokumenten är nästan identiska. Sverige har dock inte kvalificerat dokumentet som en avsiktsförklaring, som endast betonar Sveriges okvalificerade åtagande till avtalsdokumentets skyldigheter och åtaganden. En annan oenighet är hur mycket pengar länderna ska betala till Nato, där Sverige måste betala mer än Finland på grund av Natos fördelningskriterier, vilket Sverige verkar ha accepterat. Här är mer om NATO […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =